Passiefhuis

Bouwbedrijf Plas is toegetreden tot Passiefhuis bouwer. Deze organisatie ontwikkelt en realiseert de DuWo Comforthuizen: super comfortabele en energiezuinige huizen. (Ver)bouwen volgens het Passiefhuisconcept betekent de laagste energienota en het hoogste wooncomfort. Bouwbedrijf Plas kan een dergelijk duurzaam huis voor u realiseren.

Almaar stijgende energieprijzen zorgen voor steeds hogere woonlasten. De aardgasprijs is vanaf 1996 t/m 2010 van ca. € 0,26 tot € 0,63 gestegen (bron ECN). Een stijging van maar liefst 142%. De verwachting is dat energieprijzen, door schaarste en sterk toenemende vraag van economische groeiers zoals o.a. China, India en Brazilië, de komende decennia fors blijven stijgen.

Nieuwbouw volgens Passiefhuisconcept biedt oplossing.
Een huis gebouwd volgens het extreem energiezuinige Passiefhuisconcept is zongeoriënteerd met optimale schilisolatie, kierdichting en 3-voudig glas. Het is als een thermosfles waaruit de warmte niet kan ontsnappen.
Conventionele verwarming is overbodig. Een slim ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW), interne warmtebronnen (bewoners en huishoudelijke apparaten) en winterse warmte-instraling van de zon voorzien in de geringe warmtebehoefte. Zonodig kan extra (gratis) warmte uit duurzame energiebronnen – zon, bodem, lucht – worden toegevoegd. ’s Zomers houden schilisolatie en effectieve buitenzonwering voor de ramen de zonnewarmte buiten, waardoor er geen airconditioning nodig is. Zo overschaduwt een Passiefhuis letterlijk en figuurlijk traditionele nieuwbouw.

Bestaande woning op Passiefhuisniveau verbouwen of renoveren.
Bij een bestaande woning of bedrijfspand zijn sommige zaken lastig of niet conform het Passiefhuisconcept aan te passen (bijv. zonoriëntatie). Maar op Passiefhuisniveau na-isoleren, verbouwen of renoveren, alsmede duurzame energie en efficiënte installaties toepassen is geen enkel probleem. Dat kan het voordeligst op het juiste of een “natuurlijk” moment. Bijvoorbeeld: een nieuwe cv-ketel gelijktijdig combineren met een zonneboiler of warmtepomp en bij dakrenovatie (betere) isolatie en/of PV-zonpanelen of een groendak aanbrengen.

De Passiefhuisbouwer.
De Passiefhuisbouwer is een landelijk samenwerkingsverband van architectenbureaus en bouwbedrijven die DuWo-Comforthuizen ontwerpen en bouwen conform het extreem energiezuinige Passiefhuisconcept. Daarnaast realiseren we ook verbouwingen en renovaties van bestaande woningen en gebouwen op Passiefhuisniveau. Het Passiefhuisconcept wordt in 2020 de Europese norm voor energieneutraal bouwen

Kijk voor meer informatie en de vele fraaie ontwerpen op www.passiefhuisbouwer.nl