Profiel

Bouwbedrijf Plas: meer dan aannemer alleen

John Heeren, directeur van Bouwbedrijf Plas gaf in een interview in 2004 een beeld van het bedrijf: hoe er gewerkt en gedacht wordt. Daar is weinig aan veranderd en daarom op deze site een geactualiseerde versie van dat interview, waarin verschillende onderwerpen besproken worden (zie buttons links) en ook collega-directeur Johan Beugeling aan het woord komt.

In de hal van het nieuwe bedrijfspand van Bouwbedrijf Plas hangt een plaquette, aangeboden na de verhuizing in 2003, door het personeel. Het zegt veel over de sfeer binnen het bedrijf. John Heeren – een van de directeuren – noemt Bouwbedrijf Plas een platte organisatie. “Geen rangen of standen hier, daar hou ik niet van. Iedereen is gelijkwaardig en we hebben allemaal hetzelfde doel: ons volledig inzetten voor het gezond houden van dit bedrijf.” En dat Bouwbedrijf Plas gezond is, mag gezegd worden van een onderneming die vanaf 2004 gegroeid is van 3 naar 20 werknemers.
Na verschillende omzwervingen binnen het bedrijfsleven nam John Heeren in 2001 het Bouwbedrijf over van de toenmalige eigenaar Koos Plas, die na ruim 20 jaar ondernemersschap de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Heeren besloot het bedrijf nieuw leven in te blazen en zijn eigen koers te gaan varen. En niet zonder succes: op dit moment is Bouwbedrijf Plas een bloeiende onderneming met een geheel eigen insteek binnen de bouw- en aannemerswereld.
Sinds 2003 is het bedrijf gehuisvest in een gloednieuw pand aan de rand van Assen. John Heeren leidde tot oktober 2005 het bedrijf alleen. Begin oktober 2005 heeft zich een directiewijziging aangediend. Aangezien het bedrijf in een behoorlijke groeifase zit is gezocht naar garanties voor de nodige continu‹teit in de toekomst. Er is voor gekozen om een tweede aandeelhouder / directeur te benoemen. Johan Beugeling, geen onbekende in de bouwwereld, is per genoemde datum toegetreden tot het bedrijf. Lees verder over de veelzijdigheid van Bouwbedrijf Plas.